Bli bedre på gjenbruk

25 oktober 2020 Johanne Larsen

Det er en god grunn til at mange av oss har lyst til å bli mer miljøbevisste og leve mer miljøvennlig i en travel hverdag. Det er ikke bare en trend, men det handler om vaner som alle kan bli bedre til. 

Bruk ting igjen og igjen

Engangsartikler er for alvor begynt å bli utfaset, og det er veldig bra. Det betyr også at vi må begynne å bruke ting som kan brukes igjen og igjen. Det kan for eksempel være sugerør i metall, kaffekopper som vi kan ha med oss selv på kaffebaren, som også er i metall – så vi unngår å bruke ting og emballasje som er for engangsbruk. 

Det er mange ting som handler om vaner. Å ha med seg en aluminiumskopp på kaffebaren, eller å ta med et handlenett i stoff når man skal ned i butikken – det kan man tenke mer på når man skal legge gode vaner for fremtiden. Det er svært viktig å sørge for at det er noe man tenker på hver dag, så man bygger et godt grunnlag for gode miljøvaner. Det kan også være ekle ting som å resirkulere og sortere søppel. Ting som kan brukes igjen og holder lenge er også fokus i aluminiumsproduksjon.

Kjøp færre ting nytt 

Hvis man vil bli bedre på å bruke ting igjen og igjen, så er det viktig at vi kjøper færre ting nytt. Og de tingene vi kjøper, det er ting som skal holde lenge. Det kan for eksempel være ting som klær. Det er jo ikke noe vits i å kjøpe nytt tøy hver måned, og hvis man absolutt vil ha noe nytt, så er det faktisk mange muligheter for å kjøpe noe brukt. Når man kjøper brukt, så skåner man miljøet i mye større grad. Derfor kan man absolutt tenke mer på å kjøpe brukt når man skal kjøpe nytt, hvis man vil skåne planeten og leve litt mer miljøvennlig. 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei