Diller i leketøysverden

15 februar 2022 Johanne Larsen

editorial

Det har uten tvil vært mange diller i leketøysverden, og det kan rett og slett være litt vanskelig som voksen å følge med noen ganger. Plutselig er det nye store kommet helt uten forvarsel. Men noen diller varer lenger enn andre, og vi skal se litt nærmere på noen av dem her. 

Fidget leker

fidget toys

En dille som uten tvil tok verden helt med storm og førte til at alt ble utsolgt i alle lekebutikker over hele verden, var fidget toys. Plutselig kom fidget toys ut av ingenting, og ble det nye store over natten. Alle skulle ha den lille fikleleken, og det ble nærmest en trend i seg selv. Det morsomme med akkurat denne delen, var at det ikke bare er en trend som slo an hos barn, men også hos voksne, og grunnen er såre enkel. Det er nemlig sånn at vi liker å ha noe å fikle med, noe å holde på med, og for mange opplevde man at det var med på å dempe uro, og mange opplevde det som en fin distraksjon. Det er nok også noe av grunnen til at denne trenden ikke døde ut – man kan fremdeles finne fidget toys pack og andre fidget leker, hvis man vil ha noe å holde på med. Det er en dille som er kommet for å bli. 

Barbiedukker 

Når det kommer til diller som har overlevd lenge, er det vanskelig å overse Barbiedukker. Den verdensberømte dukken tok verden med storm, og har vært dyktig på å fornye seg ettersom tidene har skiftet. Det er nok også noe av suksessoppskriften bak hvorfor man fremdeles finner Barbie i hyllene i lekebutikken i dag, og at de fremdeles troner høyt på mange ønskelister når det nærmer seg jul og bursdag. Barbiedukker er nok kommet for å bli, så lenge de klarer å følge med i tiden og være relevante for nye generasjoner.

 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei