Fjell blir til grusvei

//Fjell blir til grusvei

Fjell blir til grusvei

Fjell blir til grusvei

Naturen er imponerende nok i seg selv, men det er enormt imponerende å se hva vi kan få til. Å forvandle fjell til viktige materialer i samfunnet vårt for eksempel! Det å besøke et knuseverk er en ganske spesiell opplevelse. Jeg har vært på Ulstein Knuseverk sitt knuseverk i Vannylven og det er enormt imponerende når man ser hvordan steinen blir tatt direkte ut av fjellet og gjort om til alle mulige materialer vi bruker i forskjellige størrelser og typer.

Fjell blir gjort om til pukk, singel og sand og på grunn av det fjellet som steinen hentes fra gir produksjonen også gode mengder naturstein som kan brukes til for eksempel muring. Dette er også kalt murestein og en en fin naturlig steinmasse som egner seg veldig godt til nettopp det. Naturen er så innmari imponerende og det gjør meg glad for at jeg bor i Norge. Landet vårt en så flott!

Knuseverket i Vannylven

Ulstein Knuseverk har et eget pukkverk og produserer pukk, singel og sand på et moderne knuseverk i Vannylven. Vi bruker stein til så sinnsykt mange flere ting enn det man tenker på til daglig og produksjonen er i Vannylven er satt å kunne produsere de fleste fraksjonene man har behov for. De har til og med en kubiserings-knuser som kan lage rør-singel og vei-grus for eksempel. Kvalteten deres er kjempe-høy og sørger for at det endelige resultatet har gode drenerende egenskaper. 

Moderne knuseverk 

Det moderne knuseverket har et beregnet uttak på ca. 1.500.000 m³ fast fjell de neste årene og det er også lagt en plan for hva som skal skje med området når man er ferdig med å ta ut stein. Maskinparken er relativt ny og har kapasitet nok til å håndtere store mengder stein og stein-masse både i produksjon og utlevering til kunder som trenger å kjøpe stein.

By | 2020-09-11T09:41:06+00:00 September 11th, 2020|knuseverk|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. WEB Directory June 3, 2021 at 3:27 am - Reply

  Hi ,I just want to say thanks a lot for this interesting thread about Day 4 |! Regards.

 2. Links SEO Directory June 3, 2021 at 12:48 pm - Reply

  Is it alright to reference part of this on my page if I post a backlink to this page?

 3. Polityka USA June 4, 2021 at 7:51 pm - Reply

  Thats a very good feedback. What are your thoughts on expansion on a global scale? People obviously get frustrated when it begins to affect them locally. I will be back soon and follow up with a response.

 4. USA Kongres June 5, 2021 at 6:52 am - Reply

  Hi! Your article rocks and is really a very good understand!

Leave A Comment