Håret er viktig for unge menn

22 oktober 2019 Mathias Bjelland
Håret er viktig for unge menn

Er det på tide at samfunnet stopper bryr seg om hårtap?

I det lengste var alltid et fullt hårstrå en integrert del av den estetiske mannlige staturen. Tap av hår ble ofte sett på som et tegn på aldring og / eller tap av maskulinitet. Som sådan var det å ha et fullt hode med hår en av de viktige faktorene for å bestemme en manns sosiale status. De siste årene har denne samfunnsfiksering av å ha et fullt hode med hår dessverre forårsaket mye angst og stress blant et segment av den mannlige befolkningen.

Mange mennesker har etterlyst den sosiale vektlegging av denne funksjonen som et symbol på maskulinitet. Flere og flere sier at håravfall bør tas mindre alvorlig av samfunnet, spesielt gitt den moderne tids inkluderende ånd. Så spørsmålet for dagens samfunn: er vi klare til å slutte å bry oss om hårtap?

Bry deg om håret, men på en sunn måte

Argumentet mot hårtapbesettelse gjort av mange er at det stort sett er utenfor vår kontroll. Dette gjelder spesielt menn som lider av for tidlig hårtap. Hvis du begynte å miste håret ditt som tenåring, er sjansen stor for at det ikke hadde noe å si hvor mye du så på hva du spiste eller hvor ofte du trente. Så siden en stor del av håravfall bestemmes av noe vi ikke har makt over, hvorfor skal vi som samfunn gjøre en slik oppstyr rundt det.

En annen grunn mange mennesker gjør er at ved å tilordne menn med hårtap en lavere samfunnsstatus enn ellers faktisk kan skade hans evne til å tjene til livets opphold. Dette er en virkelig konsekvens som noen mennesker synes er uakseptabelt, spesielt hvis det dreier seg om noe så overfladisk som hår. Til syvende og sist er det bare tiden som vil vise hvilken retning samfunnet til slutt vil velge.

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei