Hvorfor skal man velge LED lyskilder?

27 juli 2021 Johanne Larsen

Det er ikke uten grunn at LED er noe du hører og leser om overalt. Det er nemlig mange god grunner til at LED er blitt så populær som lyskilde, både i hjem og på kontorer. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor, og hvordan du kan bruke LED lyskilder. 

Hvorfor velge LED?

Hvorfor skal vi egentlig bytte til LED lyskilder? Det handler rett og slett mye om hvor effektive led-pærer er når man sammenligner med glødepærer. Det er nemlig sånn at vanlige glødepærer avgir nesten like mye varm som lys, mens led pærer er mye mer effektive, og sparer opptil 85% mer strøm enn vanlige pærer. Det sier seg selv, at dette kan gi store fordeler for deg.

Det handler nemlig ikke bare om at man ikke trenger å skifte lyspære like ofte. Selv om det selvfølgelig også er en del av ligningen. Med led-pærer kan man nemlig forvente en mye lenger levetid enn med vanlige pærer. 

I tillegg til lenger levetid og mye mer kostnadseffektiv og effektiv energibruk, så påvirkes heller ikke led-pærer av at man skrur lyset mye av og på. Vanlige lysstoffrør og glødepærer kan bli ‘slitt ‘ av dette, men med led-pærer er det ikke sånn. 

Det er en myte at Led ikke har samme lyskvalitet som glødepærer. Dette er en teknologi som har utviklet seg drastisk, og du finner led-pærer med minst like god lyskvalitet som du er vant til med vanlige lyspærer. Derfor er det kanskje ikke så mye å tenke over. Det er et enkelt regnestykke som gjør at du sparer strøm, og dermed også penger, når du velger LED lyskilder fremfor andre lyskilder som bruker mer energi. Det er perfekt for deg som vil tenke litt mer miljøvennlig, og for deg som ikke har lyst til å skifte lyspære like ofte. 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei