Sånn bruker du aktivt lys når du skal innrede

04 november 2021 Johanne Larsen

editorial

Man kan skape stemning i hjemmet på mange måter. En av dem er gjennom lys og gode lyskilder. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan bruke dette effektivt for å få det uttrykket du vil ha. 

Bruk lys når du innreder

Når man bor i et land hvor det er mørkt i såpass store deler av året som det er her, så blir lys kanskje litt ekstra viktig. Derfor er det faktisk sånn at det burde bli en større del av planlegningen når du innreder enn du kanskje tror. Vi har ikke for vane å tenke på lyssetting når vi skal innrede, men det er viktig å tenke i disse baner hvis vi vil skape god stemning i hjemmet, og det kan faktisk være akkurat det som mangler hjemme hos deg. 

Man kan bruke lamper både når det er lyst og mørkt som en form for skulpturer i hjemmet, som er stemningsskapende i seg selv. Men det er utrolig viktig å ta stilling til lysforholdene om kvelden, og kanskje til og med gjøre det mulig å dimme lyset, så man kan bestemme litt selv hvordan stemningen skal være. Det er mange muligheter, men det er viktig at man lærer å utnytte dem til det fulle. En lampe gir ikke bare praktisk lys, men også stemningslys, og de kan brukes til å lyssette enkelte ting og deler i rommet når det er mørkt. 

Velg en grønn løsning 

Det er også viktig å tenke litt på miljøet når man skal velge lyskilder i hjemmet. Led lys, som du kan lese mer om på https://ledlyskilder.no/, er blitt utrolig populært av nettopp denne årsaken. Med led bruker du mindre strøm og energi, og det godt for både strømregningen og for miljøet. Led er en grønnere løsning, og du slipper å skifte lyspærer like ofte. 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei