Stress kan forårsake hårtap

02 april 2020 Elisabeth Novik Nielsen
Stress kan forårsake hårtap

Det kan være mange årsaker til at du mister håret. Mange menn opplever hårtap allerede tidlig i tyveårene. Det er også en del kvinner som opplever å bli tynnere i håret når alderdommen kommer snikende. Det anbefales derfor at du tar kontakt med en lege om du opplever unormalt hårtap.

Det at du mister håret kan spores tilbake til både gener og arv. Du kan derfor enkelt finne ut hvordan du kommer til å bli seende ut på håret ved å ta en titt på dine nærmeste. Du vil sannsynligvis få tilnærmet lik hårvekst som dine foreldre eller besteforeldre, alt etter hvem du ligner på.

Hvis du allerede i tidlig alder vet at du sannsynligvis kommer til å få problemer med hårtap bør du ta visse forhåndsregler. Du kan blant annet styre kostholdet etter hvilke vitaminer og mineraler du behøver å få i deg for at håret ditt skal trives. Du kan også ta kontakt med hårspesialister, som eksempelvis hos https://puregrow.no/.  

Stress kan føre til hårtap

Håret ditt forandrer seg hele livet. Når hårsekkene dine er aktive kan dette bestegnes som hårets vekstfase. Hårveksten kan derimot raskt forandre seg alt etter om du er stresset eller ikke i hverdagen. Når hårveksten avtar går håret inn i det som kan betegnes som en hvilefase. 

Dersom håret går inn i en hvilefase vil du gradvis miste håret. Dette kan skje ved hormonelle forandringer som alderdom, overgangsalder, graviditet eller alvorlig sykdom. Psykiske påkjenninger kan også medføre at håret går inn i en hvilefase. Det gjelder derfor å fange opp faresignalene i et tidlig stadium for å forhindre videre hårtap.

i tillegg til å oppsøke faglig hjelp i forbindelse med hårtap, kan du også kontrollere kostholdet ditt. Dette for å forsikre deg om at du får i deg de næringsstoffene som er nødvendig for å oppnå et sunt hår. 

 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei