Ta godt vare på føttene dine

07 februar 2022 Johanne Larsen

editorial

Tar du godt vare på føttene dine? Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan passe bedre på føttene dine i hverdagen. 

Gi føttene en pause i hverdagen

Det er mange måter å gi føttene en god pause på i hverdagen. Man kan for eksempel sørge for å gi føttene et avslappende fotbad etter en lang dag, med himalayasalt eller lignende. Det er deilig å slappe av og gi føttene litt ekstra oppmerksomhet. Kanskje kan du til og med få en avslappende fotmassasje av og til, for å løsne opp i spenninger som har satt seg. En god fotkrem er også viktig for å unngå tørre og sprukne føtter og hæler. Dette er noe mange kanskje først fokuserer på om sommeren, fordi man går mer uten sko eller kanskje til og med i åpne sandaler. Når føttene synes, blir det også mer viktig å ta vare på dem – men det er noe man bør gjøre hele året rundt. 

Ortopediske hjelpemidler

Det er selvfølgelig også svært viktig at man husker gode sko så man får gitt føttene den støtten man trenger i hverdagen. Dårlig fothelse kan gi en rekke andre plager, blant annet i rygg og ledd. Derfor er det lurt å forebygge og sørge for å gå i gode sko.

Gå til ortoped og finn ortopediske hjelpemidler 

En ortoped kan hjelpe deg med å finne dine ortopediske behov.Ortopediske hjelpemidler kan du heldigvis finne tilgang til på nettet. Det er viktig å gå til en god ortoped for å få den støtten og hjelpen du trenger. På nettet kan du enkelt finne frem til en ortoped i nærheten av deg, og finne det du er på jakt etter – uansett om det er spesialtilpassede såler eller annet. Det er som sagt viktig å ta godt vare på føttene – de bærer deg gjennom hele livet, og vi er svært avhengige av å forebygge plager for å kunne fungere optimalt. Derfor er det lurt å sørge for at man gir føttene den støtten de trenger, så man enkelt kan forebygge plager. 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei