Nye vinduer har mange fordeler

31 mai 2021 Johanne Larsen

Hvis du vurderer å oppgradere boligen din, kan nye vinduer være en av de tingene du bør vurdere. Det kan nemlig gjøre stor forskjell på flere områder. Vi skal se litt nærmere på fordelen med nye vinduer her, så du kan bli klokere på hva du skal velge. 

Spar på varmeregningen

Varme og energi er dyrt, ikke bare økonomisk, men også for miljøet. Derfor er de fleste av oss i en eller annen grad opptatt av å spare på nettopp dette området. Man kan spare mye på å få nye vinduer, men det er ikke mange som er klare over. Grunnen til at man kan spare på varmeregningen når man får nye vinduer, er at man rett og slett får vinduer som er tettere. Nye vinduer er nemlig tettere enn mange gamle vinduer, og dermed får man rett og slett vinduer som holder på varmen.

Det vil si at mindre varme siver ut, og varmen blir i hjemmet. Dermed bruker man mindre varme og energi enn hvis man skal kompensere for det som bare siver ut gjennom utette vinduer. Det er altså ikke bare økonomisk besparende, men også mye bedre for miljøet. Derfor er det kanskje en god ide å se på nye vinduer som en god investering, hvis varmeregningen er høy? Man kan finne mange billige vinduer av høy kvalitet.

Bedre lysforhold

Det er dog ikke bare varmeregningen du sparer på, som er en positiv bieffekt av nye vinduer, man får også bedr lysforhold. Lys er en svært viktig faktor når det kommer til trivsel, og derfor kan nye vinduer være en avgjørende faktor når man skal få mer lys inn i en litt dyster bolig. Det er ikke uten grunn at dette er et element som ofte trekkes frem i boligannonser for salg og utleie. Lys er nemlig viktig. 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei