Sveising i aksjon

02 juni 2019 Mathias Bjelland
Sveising i aksjon

Sikkerhet er viktig i industrien

Industri Norge suser videre. Selv om miljøforkjemperne nok ikke er så fornøyd med det, så vokser alle sektorer. Det er derimot med et stort fokus på miljø også, og da spesielt hvordan en kan minimere sine utslipp. Kanskje enda større er dog fokuset på sikkerheten.

Det er nemlig strenge standarder som er satt på plass i henhold til alt fra utstyr til gjennomføring av en prosess. For produksjonsutstyr skal utviklere følge en rekke prosedyrer, slik at industriarbeiderne er så sikre som overhodet mulig. Dette inkluderer alt fra sveising og fag som krever utdanning, til den siste finishen med rens. 

Produksjonsutstyr med sikkerhet i tankene

Det er mye å tenke på innen industrien, men få ting er så viktige som de verktøyene og prosessene som benyttes innen produksjon. Å ha sikkert produksjonsutstyr er helt essensielt for at arbeiderne skal få utført sine oppgaver på riktig måte. Da kan de dessuten være trygge når de utfører oppgavene, og fokusere fullt ut på det de skal gjøre. 

En person som for eksempel sveiser sammen to metallplater trenger å vite at ikke bare maska fungerer godt, men også at sveiseapparat ikke vil svikte dem. Samtidig, når metallplater skal kappes, så må industriarbeideren vite at maskinen vil holde sine tenner langt unna fingrene deres! Men fra spøk til alvor – sikkerhet er ikke bare viktig for å følge kodene som staten bestemmer – det er viktig for arbeidsmoral og utførelse også!

Velg sikkerhet for de ansatte

Å velge riktig produksjonsutstyr trenger ikke å koste skjorta. Med god sikkerhet har du dessuten forsikring for at noe skadelig skal skje med dine ansatte, om du er ansvarlig for industriarbeid. Om du heller er en av de ansatte, så er det på tide å gå til sjefen og kreve en høyere standard for sikkerhet. Spesielt med tanke på produksjonsutstyr, men også prosessene i seg selv, så er sikkerhet helt essensielt innen industrien!

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei