Forbrukslån – hvordan fungerer det?

28 mars 2022 Johanne Larsen

editorial

Det er ikke bare lett å navigere i tilbud på forbrukslån på nettet – det er utrolig mange, og hvordan fungerer det egentlig? Her skal vi se litt nærmere på ulike typer lån og hvordan det fungerer med lån online. 

Ulike typer lån

Dette med lån på nettet er blitt så utbredt at man nesten ikke kan ha unngått å legge merke til det eller oppdage fenomenet. Det er nemlig et hav av forskjellige muligheter å velge mellom, og mange  veier til målet. Men hvilke typer lån finnes det, og hva betyr de?

lån

Det er viktig å understreke at de fleste av de lånetypen du kommer til å finne på nettet, kan kategoriseres som forbrukslån. Det vil si at det er lån man tar opp for å bruke det på noe spesielt. Det som ofte er med lån på nettet, er at man sjeldent skal redegjøres for hva det skal brukes til, da det er såkalte lån uten sikkerhet. Det vil si at man ikke trenger å stille sikkerhet for det beløpet man ønsker å låne. Det skal man til gjengjeld ofte hvis man låner penger i en faktisk bank. 

Det finnes mange størrelsesordener når det kommer til lån online, og det er som regel disse som avgjør hva slags lån det er. Et lite lån på noen få tusen kroner omtales for eksempel ofte som mikrolån, men det finnes også smålån, store lån og lån til helt spesifikke formål som boliglån eller kanskje til og med billån. 

Vilkår for onlinelån

Det er dog alltid sånn at det er vilkår som skal oppfylles før man eventuelt kan få låne penger på nettet. Det er alltid en aldersgrense som skal oppfylles, og selv om denne varierer litt, er den som regel på rundt 25 år. Det er fordi det ikke er lov å markedsføre lån til unge. 

Flere nyheter

05 desember 2022

Bli en mestervasker

11 september 2020

Fjell blir til grusvei